Juhtkiri: Meie kala ja Venemaa

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Igasugune tootmine ja toodete turustamine ehk ettevõtlus tervikuna on alati seotud riskiga. Võimaluse korral püüavad ettemõtlevad ettevõtjad riske vähendada, kuid mõnigi kord peab suunamuutuseks või suhtumise ümberhindamiseks üks kõva laks käima.

Väga paljud Eesti ettevõtjad, kes pikka aega oma toodangut Venemaale müüsid, on oma “kõva laksu” kätte saanud ja otsinud uusi võimalusi, kuidas ellu jääda. Kui Euroopa Liit kehtestab sanktsioone Venemaale, on igati oodatav ja loogiline, et ida poolt vastatakse samaga. Sisseveokeeldude mõju ulatub Pärnumaalegi.

Head näited selle kohta, kuidas varasemad keelud üle elati ja orientiire muudeti, pakuvad näiteks AS Japs ja Pärnu Laht AS. Japsi juht Arved Soovik ütles Pärnu Postimehele, et kuigi nüüdsed sanktsioonid ettevõtet veidi mõjutavad, oli põhiline mõju juba kevadel ära. Siis tuligi Japsil arvestada sellega, et Venemaa turgu ei ole, ja otsida uusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles