Pärnu ümbrus manitseb pikivahet hoidma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust lõuna poole väljasõidul on pikivahe hoidmist rõhutav teekattemärgistus ja liiklusmärk tähistamas kahe kilomeetri pikkust lõiku Via Baltical.
Pärnust lõuna poole väljasõidul on pikivahe hoidmist rõhutav teekattemärgistus ja liiklusmärk tähistamas kahe kilomeetri pikkust lõiku Via Baltical. Foto: Ardi Truija

Pärnusse lõuna poolt sisenejat manitsevad teabetahvel ja valge ruudukujuline teekattemärgistus hoidma pikivahet, nii et kiirustajagi peab gaasipedaalil jala veidi lõdvemaks laskma, sest eesliikleja sõidukiga tuleb viisakat vahemaad hoida.

Maanteeameti Lääne regiooni liikluskorralduse osakonna juhataja Jaak Saard märkis, et sõidukijuhtidele õige pikivahe vajalikkuse selgitamiseks korraldas maanteeamet vastava teekattemärgistuse ja liiklusmärkidega teelõikude tähistamise kõigis maakondades.

“Pikivahe hindamist lihtsustav teekattemärgistus aitab sõidukijuhtidel õiget pikivahet hoida, juhid saavad oma käitumist kontrollida,” nentis Saard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles