Hundid teevad Jäärja kandi talupidajatele tuska

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin on kaela peal näha murdmise jäljed, kõige tähtsamad sooned on kaela peal ja sellega ta teeb looma vagaseks,” näitas Saarde valla Sossemetsa talu peremees Jüri Pärnat võsavillemite pralle tagajärgi.
“Siin on kaela peal näha murdmise jäljed, kõige tähtsamad sooned on kaela peal ja sellega ta teeb looma vagaseks,” näitas Saarde valla Sossemetsa talu peremees Jüri Pärnat võsavillemite pralle tagajärgi. Foto: Ardi Truija

Sossemetsa talu peremees Jüri Pärnat leidis teisipäeva hommikul koplist kuus läbihammustatud kaelaga lammast, paar vaakus veel hinge pärast kriimsilmade öist söömingut.

Eelmisel augustiööl olid hundid murdnud kaks utte. Kuigi suurt koplit külatee ääres piirab mitmekordne tihe ja kõrge elektrikarjusega aed, ei peata see kiskjaid.

“Ta jookseb nööride vahelt julmalt läbi ja saab voolulaksu kätte – ilmselt juba teab, et sellest talle midagi ei juhtu –, aga hea praad ootab, ta on murdmise peal väljas,” seletas lambakasvatusele kui tootmisharule põhineva talu peremees huntide käitumist. “Moraalne kahju on mul igal juhul suur, majanduslik ka, lammas maksab olenevalt vanusest 90–120 eurot. Liha ja vill jäävad saamata. Seekord murti neli vana ja kaks noort lammast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles