Vladimir Putin: sakslane Moskva Kremlis

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin pressikonverentsil Soome presidendi Sauli Niinistöga. Viimase katse hakata rahusobitajaks Vene-Ukraina konfliktis ei õnnestunud.
Venemaa president Vladimir Putin pressikonverentsil Soome presidendi Sauli Niinistöga. Viimase katse hakata rahusobitajaks Vene-Ukraina konfliktis ei õnnestunud. Foto: Reuters

Poliitilise ajakirja Der Focus endine Venemaa korrespondent (1999–2012) ja Kremli peremehest Vladimir Putinist eluloo ”Wladimir Putin. Wohin steuert er Russland?“ (”Vladimir Putin. Kuhu tüürib ta Venemaa?“, 2004) kirjutanud Boris Reitschuster ütles ajalehele Die Zeit, et Ida-Saksamaa diktaator Erich Honecker oleks praegu Putini üle uhke.

Venemaa president töötas alates 1985. aastast kuni Berliini müüri langemiseni Dresdenis. Reitschuster toob esile, et Moskvas on inimesi, kes ütlevad, et Putinist ei oleks ilma Saksimaa suurlinna kogemuseta arenenud autoritaarset valitsejat. ”See aeg oli tema edasisele arengule erilise tähtsusega, sest kui Putin näeb nüüd pilte massidemonstratsioonidest Kiievis, tunneb ta samasugust hirmu kui Dresdenis, mil seal algas revolutsiooniline liikumine Honeckeri ja tema vasallide vastu,“ tõdes Reitschuster.

Tähtsusetu ametnik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles