Luksuslik kaater lõi kuus jahti rivist välja

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvesadama kaatrite seas paistab Dark Pearl selgesti silma.
Talvesadama kaatrite seas paistab Dark Pearl selgesti silma. Foto: Urmas Luik

Pärnu talvesadamas seisev kaater Dark Pearl on sattunud veeteede ameti uurimise alla seoses augusti alul juhtunud intsidendiga, kui kaater möödus jahisadamast viisil, mis tekitas ahtrilaine ja mille tagajärjel sai kannatada kuus jahti.

Ligikaudu 15 meetrit pika ja üle nelja meetri laia Dark Pearli kapten Mart-Järvo Hirtentreu endal süüd ei näe. Ent jahtklubi valvekaamerapildist on näha, kuidas merelt saabuva ja Vallikääru talvesadamasse suunduva Dark Pearli möödumisel kerkivad kaide ääres seisvad jahid esmalt kaatri ahtri tekitatud lainete harjale ja paiskuvad siis, vöör või ahter ees, korduvalt vastu lainetuses siia-sinna laperdavat ujuvkaid.

Tekitatud vigastused ulatuvad väändunud redelist, muljuda saanud kerest kuni mootori purunemiseni. Et n-ö plekimõlkimine pole veesõidumaailmas odav, mõõdetakse kahjude suurust tuhandetes eurodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles