Joonas avab Tartus suure näituse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu kunstnik Andrus Joonas (pildil) avab sel reedel Tartu kunstimajas kolme galeriid hõlmava isikunäituse, kus on eksponeeritud teoseid kogu tema loomeajast 1995–2014. Pealkiri “Meelesurfar” on sõnamäng, mis ütleb, et võib surfata internetis, aga ka lõputus meeles.

“Vahest on enamiku tänapäeva kunsti piiratuse üks põhjusi see, et silmist on kaotatud kunsti nähtamatu püha päritolu ja eesmärk vahendada inimestele nägemust nende tõelisest loomusest ja kohast universumis ning teadvustada neile ikka uuesti ja uuesti elu hinda ja lõputuid võimalusi,” on öelnud tiibeti dzogtšeni õpetaja Sogyal Rinpoche.

Inimese areng ei ole luksus, vaid igaühe pärisosa. Näitus on kunstniku isiklik ruum, nii vaimne kui füüsiline, kus ta saab ausalt vestelda vaatajaga ja ise vastutada oma loomingu eest. Lähtuvalt sellest olen koostanud käesoleva näituse,” selgitas Joonas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles