Kooli algus ja Jaansoni jooks toovad Pärnusse tasuta ühistranspordi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaliini buss.
Linnaliini buss. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas anda 1. ja 2. septembril ning 6. ja 7. septembril Pärnu linna bussiliinidel tasuta sõidu õigus kõigile ühistranspordi kasutajatele.

Otsus anda septembri esimestel päevadel tasuta sõidu õigus kõigile ühistranspordi kasutajatele on kujunenud traditsiooniks. Möödunud aastal rakendati tasuta sõiduõiguse andmist esimesel koolipäeval, Jüri Jaansoni kahe silla jooksude toimumise päeval ja propageerimaks autovaba päeva, millega sooviti juhtida linlaste tähelepanu ühistranspordile kui loodussäästlikumale liikumisvõimalusele. Tänavu on tasuta sõidu aega pikendatud neljale päevale, hõlmates nii koolialguse aega kui ka sellele järgneval nädalavahetusel toimuvaid spordisündmusi, teatas linnavalitsus.

„Soovime, et kooliteed alustavad õpilased, nende saatjad, aga samuti juba vanemate klasside õpilased ei peaks muretsema esimestel koolipäevadel sõidupileti pärast, vaid saaksid, arvestades ka mõningaid muudatusi koolide töös ja bussiliikluses, keskenduda nendel päevadel kõige sobivamat marsruuti pidi kooli ja koolist koju jõudmisele. Linnaelanikke ja spordirahvast kutsume üles liiklema ühistranspordiga ja tähistama nii autovaba päeva Pärnus. Jaansoni jooksu ajal on linnas tavapärasest rohkem rahvast ja ühistransport annab neil päevil liikumiseks paremad võimalused, “ põhjendas otsuse vajalikkust abilinnapea Romek Kosenkranius.

Tasuta sõiduõigus kehtib vaid Pärnu linna bussiliinidel ega kehti Pärnu linnaümbruse ja linna lähiliinidel 40 ja 57.

Ettevõtmine toimub linnavalitsuse, MTÜ Kahe Silla Klubi ja Gobus Pärnu ASi koostööna.

Peale selle on linnavalitsusel kavas septembris saata volikogule otsustamiseks eelnõu, mis annaks ühistranspordis tasuta sõidu õiguse kahe- ja enamalapselise pere lastele alates teisest üldhariduskoolis ja/või kutseõppeasutuses õppivast õpilasest.

Kosenkranius selgitas, et see on koalitsioonileppe üks lubadus ja kui aasta alguses kehtestati tasuta sõidu õigus 65aastastele ja vanematele isikutele, on nüüd käes aeg täita leppes toodud teinegi eesmärk. Valmivas eelnõus tehakse ettepanek kehtestada õpilaste sõidusoodustus alates tänavu oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles