Pärnul on oma põline kolm-dee ja vaim vägagi olemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minge Apollo jahedaõhulisse kolm-deesse või põigake papa Laose teatrisse Jannseni kuju selja taga – pool tundi lihtsat ja head äraolemist – ja vaim on leitud.
Minge Apollo jahedaõhulisse kolm-deesse või põigake papa Laose teatrisse Jannseni kuju selja taga – pool tundi lihtsat ja head äraolemist – ja vaim on leitud. Foto: Ants Liigus

Kuigi Pärnust räägitakse trafaretselt kui suvisest lõbu-läbulinnast ja talvisest surnudlinnast, on siin oma Pärnu Vaim väga olemas. Teater ja kunstide maja niikuinii.

Pärnuga seonduvad ju kohe Esna ja papa Laos, Klaasi-Jüri ja Margit Peterson – hea küll, publiku tungival nõudmisel nimetan Pudeli-Vovkagi ära.

Pärnu Vaim on vaikne, ajab tasasel nohinal oma asja – Rein Laose teater Saabastega Kass näiteks 38 aastat juba –, ei nõua sõnalist tunnustust ega rahalist upitust. Ta lihtsalt on. Kusjuures uhiuue 3D-kinoga Pärnu keskuse Apollo raamatupoe taga täiesti võrdväärsena. Kolmedimensiooniline teine reaalsus seegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles