Pärnus toimub rahvusvaheline ajaloo-olümpiaad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle nädala teises pooles toimub esimest korda Pärnus ja Eestiski rahvusvaheline ajaloo-olümpiaad, kus oma teadmised panevad proovile üheksa riigi gümnaasiumiastme õpilased.
Selle nädala teises pooles toimub esimest korda Pärnus ja Eestiski rahvusvaheline ajaloo-olümpiaad, kus oma teadmised panevad proovile üheksa riigi gümnaasiumiastme õpilased. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Selle nädala teises pooles toimub esimest korda Pärnus ja Eestiski rahvusvaheline ajaloo-olümpiaad, kus oma teadmised panevad proovile üheksa riigi gümnaasiumiastme õpilased.

Olümpiaadil osalejad saabuvad Eestisse kolmapäeval, kui külastatakse Tallinna reaalkooli ning Kadrioru lossi ja seejärel suundutakse Pärnusse.

Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Taanist, Valgevenest, Venemaalt, Hollandist ja Ukrainast osaleb olümpiaadil kaks kuni neli  õpilast ning kuni kaks õpetajat.

Eestit esindavad võistlusel kolm Pärnu õpilast – Petra Prints, Elis Pill ja Kristjan Kers – ning Risto Künnapas Jõhvist.

Olümpiaaditööd kirjutakse neljapäeval Sütevaka humanitaargümnaasiumis. Töö teema on "Esimene maailmasõda", meenutamaks esimese maailmasõja puhkemise 100. aastapäeva ja arutlemaks sõja pärandi üle. Võistlustöö vormistatakse inglise keeles. Olümpiaaditöö on koostanud ja neid hindavad EUROCLIO (European Association of History Educators) suursaadikud Chris Rowe Suurbritanniast ja Benny Christensen Taanist. Paralleelselt olümpiaadiga toimub rahvusvaheline seminar õpetajatele, mille üldteemaks on andeka lapse arengu toetamine.

Reedel näidatakse külalistele Pärnu linna ja toimub auhinnatseremoonia. Laupäeval on linnaekskursioon Tallinnas ja külaliste ärasaatmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles