Pärnu haigla alustab onkoloogia erialal keemiaraviteenuste osutamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Urmas Luik

Pärnu haigla ja Põhja-Eesti regionaalhaiglaga (PERH) sõlmivad koostööleppe keemiaraviteenuse osutamiseks, kaasates ühisesse tegevusse peale erialaspetsialistide PERHi apteegi ja verekeskusegi.

„Pärnumaa vähiühing ja Pärnu haigla on pikemat aega otsinud võimalusi, kuidas pakkuda vähipatsientidele süsteemset ravi oma elukohale võimalikult lähemal. Näiliselt lihtne ja iseenesestmõistetav eesmärk on suurt täpsust ja spetsiifilist oskusteavet nõudev ning tehniliselt keerukas ettevõtmine. Selliseid projekte saab ellu viia vaid koostöös. Oleme väga tänulikud PERHi kolleegidele, kes on meile appi tulnud ja meie mure oma südameasjaks võtnud,“ sõnas Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule.

Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liikme, haigla ülemarsti Andrus Remmelgase sõnutsi lähtub kahe haigla vaheline tehniliselt suhteliselt keerukas koostööprojekt eeskätt patsientide huvidest „Projekti eesmärk on kergendada füüsiliselt ja psühholoogiliselt koormavat raviprotsessi onkoloogilistele haigetele ja nende lähedastele, tuues selle kvaliteetse raviteenusena Pärnumaa haigete elukohale maksimaalselt lähedale,“ märkis Remmelgas.

Koostööleppe pidulik allkirjastamine toimub reedel Pärnu haigla konverentsisaalis. Põhja-Eesti regionaalhaigla poolt allkirjastab koostööleppe juhatuse esimees Tõnis Allik ja Pärnu haigla poolt juhatuse esimees Urmas Sule.

Koostööleppe kohaselt alustatakse Pärnu haiglas alates sügisest arengukavas planeeritud keemiaraviteenuste osutamist onkoloogia erialal ambulatoorselt ja päevaravis.

Kahe partnerhaigla vaheline koostöö hakkab toimuma nii, et raviks sobivate patsientide selektsioon ja sobiva raviskeemi valik toimub regionaalhaiglate vähiravi konsiiliumides ja infusioonravi teevad praktiliselt Pärnu haiglas juba olemasolevates ambulatoorsetes vastuvõtukabinettides ning päevaravi osakonnas spetsiaalselt koolitatud protseduuriõed PERHi keemiaravi arsti supervisiooni all.

Onkoloogiliste haigete käsitlemine hakkab toimuma vastavalt kehtivatele onkoloogia kvaliteedinõuetele.

Pärnu haigla apteegis on praeguseks spetsiaalselt välja ehitatud ja litsentseeritud steriilsete ja tsütotoksiliste ravimite lahustamise keskus. Seda kasutatakse ravimite aseptilise manustamise ettevalmistamiseks ja kasvajatevastaste ravimite aseptilise manustamise ettevalmistamiseks ja tsütotoksliliste ainete käitlemiseks. Keskuse väljaehitamine läks haiglale maksma üle 60 000 eurot.

Keemiaravi tegemiseks ja vajalike meditsiiniseadmete soetamiseks on haigla investeerinud üle 25 000 euro ja tegutsemiseks vajalikku tark- ja riistvarasse veel täiendavalt umbes 25 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles