Rääma kooli tabas õunauputus

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et lapsed koolihoovil õunasõda ei mängiks, kutsub Rääma kooli direktor Elmo Joa huvilisi õunapuid tühjendama. Ubinad on küll pisikesed ja hapud, ent sobivad hästi mahlaks teha.
Et lapsed koolihoovil õunasõda ei mängiks, kutsub Rääma kooli direktor Elmo Joa huvilisi õunapuid tühjendama. Ubinad on küll pisikesed ja hapud, ent sobivad hästi mahlaks teha. Foto: Ardi Truija

“Meil on igal aastal rikkalik õunasaak,” ütleb Rääma kooli direktor Elmo Joa koolimaja taha viljapuuaeda jalutades. Paraku on õuntest lookas puud koolile pigem nuhtlus kui õnnistus.

Koolil pole õuntega midagi teha. Ubinad mekivad hapult ega ole just kõige mõnusamad söögiõunad. “Aga me ei taha viljapuid maha võtta,” laiutab Joa käsi.

Rääma kooli taga kasvab üks pirnipuu ja üheksa õunapuud. Pirnisaak jääb tänavu mullusest lahjemaks, kuid õunapuuoksad peavad raskele kandamile vaevu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles