Merchandise, “After the End”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Plaadi esikaas

Merchandise on üks praeguse muusikamaailma ägedamaid rokkbände. Samal ajal kui ülejäänud peavoolu rokipundid üritavad šnitti võtta 70ndate klassikutelt või enda sound’i indie-folgiga moodsamaks muuta, ujub Tampast pärit Merchandise vastuvoolu ja kasutab 80ndate klišeerokkaritelt ning 90ndate alguse artistidelt saadud mõjutusi.

„After the End“ on klassikaline autosõidu plaat: standardse poproki ja üheksakümnendate garaažiroki põhjale üles ehitatud album on ühtaegu kergesti seeditav ja voolav, samas pakub järjekorras juba mitmendal mängimisel korralikult kihilisust, sügavust ja detaile, et plaadi kuulamisel peale kõrvade aju tööle panna.

Tõele au andes on Merchandise’i üsna raske ühegi sildi alla arhiveerida. Ehkki see pole muusika hindamisel kõige olulisem, näitab niisugune fakt juba ise, et lihtsusest ja standardsusest hoolimata on Merchandise bänd, kes oskab hästi peitust mängida ja kogu üdi argise kesta varju paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles