Gori sõprade selts algatab karikatuurivõistluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gori.
Gori. Foto: Ants Liigus

Kui kevadel korraldas Gori sõprade selts Pärnust pärit karikaturisti Vello Agori (Gori) 120. sünniaastapäeva puhul näituse, siis sügisel kuulutab selts välja esimese Gorile pühendatud poliitilise karikatuuri konkursi.

Pärnust pärit Eesti eelmise iseseisvusaja tuntuima karikaturisti Gori tööde näituse korraldas Gori sõprade selts koostöös linnakodaniku maja, Pärnu muuseumi, rahvusarhiivi ja Pärnu Postimehega. Väljapanek oli uudistada kogu naljakuu ja mõni päev maiski ning näitust külastas sadakond inimest. Pärnu Postimees avaldas Gori 30. aastate teise poole karikatuuridest paarislehekülje.

Sügisel möödub 70 aastat Gori vabasurmast. Sel puhul otsustas Gori sõprade selts korraldada esimese Gorile pühendatud poliitilise karikatuuri konkursi. Pärnu goristid ei sea väga kõrgeid sihte, pigem soovime teada saada, kas sellisel karikatuurivõistlusel võiks olla kandepinda, osalejaid ja tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles