Koonga kooli pere elab maja remondi ootuses

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koonga koolimaja linti lõigati 1. septembril 1974, vahepealsed 40 aastat on hoonele jätnud oma märgi alates peaukseesisest laiast välistrepist. Põhjalik remont algab majas enne esimese õppeveerandi lõppu.
Koonga koolimaja linti lõigati 1. septembril 1974, vahepealsed 40 aastat on hoonele jätnud oma märgi alates peaukseesisest laiast välistrepist. Põhjalik remont algab majas enne esimese õppeveerandi lõppu. Foto: Urmas Luik

Koonga põhikooli 45 õpilast istuvad teadmiste päeval koolipinki vanas armsas majas, kuid kuu aja pärast tuleb vähemalt algklassidel ümber paikneda, sest hoones algab põhjalik remont.

Koonga uue koolimaja linti lõigati 40 aastat tagasi, 1. septembril 1974, sellest ajast alates on algav, üle poole miljoni euro maksev remont hoone ajaloos suurim. Vahetusse lähevad valgustid ja värskendamisele põrandad, uuendamisele fassaad ja paraadtrepp, ümber ehitatakse riidehoid, fuajee ja köök.

“Miski kaela ei kuku, aga iga jumala koht vajab värskendamist,” nentis Koonga põhikooli direktor Ülle Andrea algavale õppeaastale ja tavalist elurütmi mõjutavale remondile mõeldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles