Lapsed lähevad Mai asemel kasarmukooli

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kasarmutes, kus enam kui sajandi jagu nekrutitele sõduritarkusi õpetatud, hakatakse esmaspäeval, uue kooliaasta alguses, lastele koolitarkust jagama. Praegu teevad need Pärnu Mai kooli õpetajad, kelle lapsed seal ajutiselt õppima hakkavad, hoonele uue sisu andmiseks viimaseid ponnistusi.

Ehkki mundrikandjad on lahkunud, meenutab kasarmu ala ikka veel pigem kaitseväe- kui kooliterritooriumi. Hoovi pääsemiseks tuleb kõrgete terasvarbadega värava taga kella lasta. Valvuriruumis istuvat korrapidajat, kes värava nupuvajutusega avaks, enam ametis ei ole.

Ainus pult, mis värava kooliperele avab, on Mai kooli majandusala juhataja Viktor Voronovski taskus. Mis tähendab, et kui õpilased-õpetajad kooli saabuvad, peab tema värava lahti tegema. Juhtub keegi hiljaks jääma, tuleb jällegi Voronovski kohale organiseerida. Mis saab siis, kui Voronovski hiljaks jääb, pole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles