Eesti neljapaat pääses MMil finaali

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat.
Eesti paarisaeruline neljapaat. Foto: Ants Liigus

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo sai Amsterdamis toimuval sõudmise MMil poolfinaalis kolmanda koha ja sõidab laupäeval finaalis medalitele.

Poolel võistlusmaal oli liidriohjad Venemaa paatkonna käes, mis juhtis teiste ees rohkem kui poole paadipikkusega. Eesti kvartett oli tihedas konkurentsis Saksamaa, Suurbritannia ja Prantsusmaaga viiendal positsioonil. Teistest oli maha jäänud Kanada nelik.

Järgmisel 500 meetril tegid eestlased tõusu ja kerkisid kolmandale kohale Suurbritannia ja Saksamaa järel. Pikalt juhtinud Venemaa nelik oli langenud viiendaks.

Lõpujoone ületaski esimesena Suurbritannia paatkond ajaga 5.46,04. Sakslased kaotasid neile 0,9 sekundi, eestlased 2,55 sekundiga.

Teise poolfinaali võitis Ukraina paatkond ajaga 5.47,85. A-finaali jõudsid veel Hiina ja Šveitsi nelik. B-finaalis jätkavad Poola, USA, Poola ja Uus-Meremaa.

Finaal peetakse laupäeval kell 16.03.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles