Juhtkiri: Pidustusi homme ei tule

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Aasta eest Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus kõnet pidades lubas toonane kaitseminister Urmas Reinsalu, et Vene vägede Eestist lahkumise 20. aastapäeva tähistatakse aasta pärast vääriliselt üle kogu riigi.

Homsete ürituste eelinfot vaadates on selge, et pidustusi ja üleriigilist okupantide lahkumise tähistamist ei tule. Kaitseministeeriumi avalike suhete juht Peeter Tali tunnistas Pärnu Postimehe küsimustele vastates, et võrreldes augustiga 2013 on julgeolekuolukord Euroopas läinud kehvemaks. Kaitseministeeriumi tegevuse üks peamisi eesmärke pärast Krimmi annekteerimist on olnud NATO liitlasvägede reageerimisvõime tõstmine ja liitlasvägede Eestis kohaloleku kvaliteedi parandamine.

Eile avas kaitseminister Sven Mikser TLÜ Tondi tänava õppehoones Eesti eruohvitseride kogu konverentsi ”20 aastat Venemaa Föderatsiooni väekontingendi väljumisest Eesti Vabariigist“. Vaadata on fotonäitus ”Nii nad välja saadi!“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles