Peakokk hindab eksootilist kodutoitu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klient võib alati paluda köögist kutsuda peakokk Parsuram Bhandari, kes annab Aasia toidu kohta hea meelega täpseid selgitusi ja soovitusi.
Klient võib alati paluda köögist kutsuda peakokk Parsuram Bhandari, kes annab Aasia toidu kohta hea meelega täpseid selgitusi ja soovitusi. Foto: Silja Joon

Port Arturi kolmandal korrusel tegutseva restorani Taste of Asia omanik ja peakokk Parsuram Bhandari on hakkaja nepallane, kes tegi Pärnus teoks oma unistuse – varem pealinnas palgatöölisena töötanud mees avas siin päris esimese oma toidukoha.

Parsuram Bhandari (43) on pärit Nepalist Lumbini piirkonnast, mis on tuntud Buddha sünnikohana. Ta on õppinud Kathmandus hotellimajandust ja kirgliku kokkajana sai tema esimeseks töökohaks üks samas linnas asuv viietärnihotell.

On üpris tavaline, et visad ja edasipüüdlikud nepallased otsivad endale töökohta piiri taga, ja peatselt jätkaski Bhandari peakokana Delhis, kus tema sõber restorani avas, ning kolme aasta pärast juba Vilniuses, kus ta taas heal tuttaval Aasia restoraniketti käivitada aitas. Et seesama ettevõtja plaanis äri alustada Tallinnaski, oli Bhandari rolliks leida Indiast sobivad töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles