Tootsi Sookolli jooksu võitis Taavi Tammik

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Tootsi Sookolli jooksu võitis Taavi Tammik, kes läbis kuue kilomeetri pikkuse raja 24 minuti ja 13 sekundiga.
Tänavuse Tootsi Sookolli jooksu võitis Taavi Tammik, kes läbis kuue kilomeetri pikkuse raja 24 minuti ja 13 sekundiga. Foto: Urmas Saard

Eile pandi Tootsis alus uuele traditisoonile – Sookolli jooksule. Tootsi valla ja Rohelise Jõemaa koostöös korraldatud jooksuga ärgitatakse augusti viimast laupäeva tervist turgutades rabas veetma.

Sookolli jooksul saab valida jooksu, koeraga jooksu või kõnnidistantsi, lastele on lastevõistlused.

Tootsi vald on valinud välja rabas kulgeva jooksuraja. Raja algus ja lõpp on rabarongiga sõitjate vaateväljas ja nii saab jooksjaid rongistki jälgida. Sel aastal tuli vihmade tõttu osaliselt läbimatuks muutunud rabarajalt viia jooksurada kõvemale kattele. Raja pehmed lõigud on märgistatud ja saavad järgmiseks aastaks tugevama põhja. Rajale tuleb juurde pikkustki.

Tänavuse Tootsi Sookolli jooksu võitis Taavi Tammik, kes läbis kuue kilomeetri pikkuse raja 24 minuti ja 13 sekundiga. Teisena lõpetas Veiko Lille ajaga 26.52. Kolmandana lõpetas jooksu kogu raja Veiko Lillega koos jooksnud Vallo Peedu Lubi, kes oli parim ka seenioride arvestuses.

Naiste arvestuses võttis esikoha Erika Neiman ajaga 32.47, teine oli Ane Mitt (34.07) ja kolmas Kaili Kask (38.34).

Juunioride arvestuses olid parimad Helen Mändma (32.58) ja Kaarup Kask (38.32).  Parim seenior naiste arvestuses oli Juta Mitt (46.56).

Koeraga jooksu võitis Margus Kask (30.58). Kiiremad kõndijad olid Krista Kerde (47.46), Villem Päri (54.55) ja Anne-Ly Karpenko (55.54).

Jooksurajale minejad küttis kaelamurdvate trikkidega üles ekstreemrahvatantsurühm Viisuke. Lastega mängisid lastefondi Mõmmik ja Sookoll.

Aktiivsemad lastevõistlusest osavõtjad olid Ave Riin Pedak, Roger Andreas Sadilov ja Adrian Alger Miil. Kõigist osavõtutasudest läks osa lastefondi toetuseks. Sportliku päeva lõpetuseks tegid osalised rongisõidu rabasse ja vaatasid üle rongi kõrval kulgeva rabaraja osa.

Järgmisel aastal toimub Tootsi Sookolli jooks 29. augustil ja poole pikemal distantsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles