Ikla piiripunktis on piiriületajad üldiselt ajutisest kontrollist teadlikud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla piiripunkt. Arhiivifoto.
Ikla piiripunkt. Arhiivifoto. Foto: Ardi Truija

Alates täna kella kahest kehtib Eestis taas piirikontroll kõigile siia saabujaile. Esimesed kaks tundi piirikontrolli Ikla piiripunktis Pärnumaal näitasid, et üldiselt olid piiriületajad muutusest teadlikud. Vaid mõnel juhul polnud riiki sisenejal isikut tõendavat dokumenti ning nendele olukordadele leiti lahendus.

Kuigi Lääne prefektuuril jäi piirikontrolli taastamiseks Iklas aega vähem kui kaks nädalat, suudeti kõik tehniliselt toimima panna, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Sellise lühikese aja jooksul on üsna keeruline, sest väga palju erinevat renditehnikat tuleb piirile paigutada, aga tundub, et praegu kõik laabub ja töötab väga hästi," rääkis Lääne prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu.

Esimesed kaks tundi näitasid piirikontrolli nõrgad kohad, näiteks jätab soovida parkimine ja liikluskorraldus, mida püütakse parandada. Mõnel juhul polnud piiriületajal ka isikut tõendavat dokumenti näidata.

"Ei saa väita, et kõigil on olemas nüüd reisidokumendid, aga oli juhus, kus kellegi oli pangakaart, kus oli elamisluba, aga reisidokumenti ei olnud. Nende puhul on selline lugu, et me tuvastame nad oma andmebaaside ja vahenditega ja lubame neil ikka riiki siseneda," rääkis Lääne prefektuuri Pärnu kordoni juht Janek Pinta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles