Päri Pärnu pärimusi!

, Ülejõe lasteaia õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lasteaednikud kogunesid Jõulumäele õppepäevale "Päri Pärnu pärimusi!".
Pärnu lasteaednikud kogunesid Jõulumäele õppepäevale "Päri Pärnu pärimusi!". Foto: Erakogu

Pärnu linna lasteaednikud kogunesid lõikuskuu lõpupäeval Jõulumäe mändide alla õppepäevale „Päri Pärnu pärimusi!“.

Pärnu linna lasteaednikud on aastast aastasse leidnud võimaluse korraks kokku tulla, uusi teadmisi omandada ning  häid mõtteid ja töökogemusi vahetada. Teadmiste- ja tegemisterohkest päevast ei puudunud tervisespordikeskusele kohased võistukatsumised füüsilist vastupidavust nõudvatel aladel.

Juubelihõngulisel kokkusaamisel, kus kohtuti juba 15. aastat järjest, ammutasid kohalolijad teadmisi kodukandi pärimusest ja ajaloost. Esivanemate tallatud radadest aitasid selgema pildi luua Tiit Kask, kes rääkis oma uurimusest kuurortlinna sünniloost tänapäevani, ja Pärnu muuseumipedagoog Kristiina Vunk, kõneles kodulinna väljapaistvatest kodanikest Carl ja Herbert Hahnist.

Õppepäeva pärastlõunal said õpetajad kogemusi vahetada ning väärt mõtteid ja ideid koguda oma heade kolleegide ja töökaaslaste juhendamisel. Neljast pakutavast töötoast sai igaüks valida meelepärase.

Muusikalisi teadmisi-kogemusi jagati Pärnu Kesklinna lasteaia muusikaõpetaja Katrin Hildunen-Alvela juhendamisel. Linnaruumi võimaluste kasutamist laste sotsiaalsete oskuste arendamisel aitas taasavastada Ülejõe lasteaia õppealajuhataja Jaanika Sirp oma meeskonnaga. Pillerpalli lasteaia õppealajuhataja Halliki Tammiste juhitavas töörühmas sai aimu Pärnu-teemalistest kogumikest ja Mai lasteaia vanemõpetaja Kaidi Truusi juhendamisel toimus „matk“ õppematerjalides, mille koostamisel olid meie oma õpetajadki nõu ja jõuga abiks olnud.

Pärnu lasteaednikud on aktiivsed õppematerjalide valmistajad ja trükiste koostajad. Laagripäeval tutvustati peale varem valminute äsja trükist saabunut. Lasteaia Trall majandusalajuhataja Aime Bräutigami eestvedamisel on valminud Pärnu linna lasteaedade retseptikogu, Pillerpalli lasteaia õppealajuhataja Halliki Tammiste koostas fotomapi „Pärnut avastamas“; Mai lasteaia õpetaja Silja Kauri eestvedamisel on valminud arendavate õppemängude kogumik „Keel ja kõne“ ning Pärnu lasteaedade muusikaõpetajate ühistööna ilmus trükist „Laulumängud ja laulud Pärnust“.

Lasteaedade retseptikogu rahastas Pärnu linnavalitsus, teiste kogumike valmimine sai teoks tänu SA Innove programmile. Trükised said kingituseks ja igapäevatöös kasutamiseks linna kõik 14 lasteaeda.

Kogu laagripäeva vältel oli võimalik vaadata Pöialpoisi lasteaia ujumisõpetaja Tiina Palmaru fotonäitust „Minu vanaisa tallatud radadel“ ja Tallinna lasteaedade laste joonistuste näitust „Kuidas ma Pärnus käisin“. Võis tutvuda lasteaedade väljapanekutegagi, mis kajastasid valminud õppematerjale, kogumikke, trükiseid ja artikleid.

Sügistuuli trotsides jagus mõnusa torupillimuusika saatel aega ka kolleegidega mõtete vahetamiseks. Eks ikka on kohti, kust king pitsitab, ja jagatud mure on ju pool muret. Lasteaednik on aga ikka osanud puude taga metsa näha ja unistus paremast homsest sai kinnitust kohalolijaid tervitama tulnud abilinnapea Jane Metsa suu läbi.

Õppepäev sai teoks tänu SA Innove ESF-programmi "Üldhariduse pedagoogide kvalifikatsiooni tõstmine 2008–2014" raames korraldatava pedagoogide võrgustike arendamise programmile "Uuenenud riiklike õppekavade rakendumise teostamine" ja Pärnu linnavalitsusele.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles