Toomas Kivimägi: Kõik uus on alles alguses

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Eile hommikul seadsid Pärnus sammud kooli poole 5732 last, 565 õpetajat ja 14 direktorit. Esimest korda astus kooliteele 519 last ja seda on seitsmeteistkümne lapse võrra rohkem kui aasta tagasi. Õppeaasta esimene kiitus linnakoolide õpetajatele ja koolijuhtidele: Pärnu koolid on head ja populaarsed juba põhikooliastmes, rääkimata gümnaasiumidest.

Sealjuures ei tee me maalaste “meelitamisel” linna põhikoolidesse vähimatki, et mitte kiskuda ära tekki meie valdadelt, aga sellegi tõttu, et hariduse andmise kvaliteedis põhikooli tasandil reeglina suuri erinevusi ei ole. Sama kehtib linna põhikoolide kohta.

Ometi tuleb mõista, et koolivõrk on kujunenud välja aastakümnete jooksul. Selles kontekstis pean silmas ennekõike hooneid, seega ei ole valikuvabadus absoluutne. Igasse majja mahub konkreetne arv õpilasi, ei rohkem. Jätta maha mõni olemasolev ja ehitada keskele veel üks uus kool – kas see on mõistlik?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles