Silja Joon: Koolirõõmsama tuleviku nimel

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Joon.
Silja Joon. Foto: PP

Uus nädal tõi kaasa uue elurütmi, sest algas õppetöö. Nädala juhatas sisse haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ülevaatega algavast õppeaastast, lubades, et kodulähedase põhihariduse ja valikurohke gümnaasiumihariduse tagamiseks investeeritakse lähema seitsme aasta jooksul üle 240 miljoni euro Euroopa Liidu ja Eesti riigi raha. Uue ja parema tuleviku nimel tuleb taluda ebamugavusi praegustel õpilastel.

Juba järgmisel sügisel alustab tegevust neli uut riigigümnaasiumi Jõhvis, Tartus, Pärnus ja Võrus. Ettevalmistustööd riigigümnaasiumide rajamiseks käivad Valgas, Põlvas, Kärdlas, Kohtla-Järvel, Viimsis, Paides ja Raplas.

Sealjuures on lohutus, mida nüüdsed abituriendid saavad nautida vaid osaliselt, riigi kava laiendada koolilõuna toetust gümnaasiumiõpilastele. Kui riigikogu võtab vastu muudatused põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses, saavad koolilõuna toetust alates tuleva aasta 1. jaanuarist peale põhikooliõpilaste gümnasistidki. Gümnaasiumiastme õpilasi, keda muudatus puudutab, on kokku ligikaudu 22 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles