Suigu mudilased surusid õpetajad pesuruumi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest aabitsat uudistavad aktusel Suigu lasteaia-algkooli esimese klassi viis õpilast.
Esimest aabitsat uudistavad aktusel Suigu lasteaia-algkooli esimese klassi viis õpilast. Foto: Urmas Luik

Suigu lasteaia-algkooli pere kogunes teadmiste päeva hommikul aktusele, sügismeeleoluliseks kujundatud saalis olid aukohal viis kooliuusikut, kellele nende esimene õpetaja Aive Annuste andis pidulikult kätte aabitsa.

Päike piilus läbi aknaklaaside, nagu tahaks õhinast osa saada, sest 12 õpilasele ja 72 mudilasele ning nende vanematele oli majas uudistamist küllaga. Suvega on tehtud hoone katuse all suur remont ja ruumid jaotati ümber. Are valla ainsa lasteaia tarvis ehitati ja sisustati endise kolme klassitoa arvelt üks rühmaruum juurde. Kooli pool tõmbas ennast koomale, nii et endises pesulaos ja triikimise ruumis on õpetajate tuba ning direktori töölaud, endises õpetajate toas paiknevad aga esimene ja kolmas klass. Liitklass on ka teine ja neljas.

Vallavanem Lauri Luur rääkis, et remontimine ja sisustus võtsid vallakassast ligikaudu 48 000 eurot. Hankel tegi soodsaima pakkumuse Pärnu osaühing Talverol ja kooli direktor Anneli Uibu võis unustada, kui pikk on õpetajate suvepuhkus. Paar-kolm päeva enne uue õppeaasta algust koristasid maja vabatahtlikult lapsevanemad ja kohaliku külaseltsi liikmed ning esimese koolipäeva hommikuks oli maja säravpuhas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles