Vandaalitsemised võtsid rannaniidul elavate lihaveiste omanikult tööisu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veised Pärnu rannaniidul.
Veised Pärnu rannaniidul. Foto: Urmas Luik

Kuigi projekti „Linnalehmad“ raames Pärnu rannaniidu looduskaitseala hooldavad 150 lihaveist tunduvad rahulolevad, on nende omanik Georg Artma otsustanud pidevate varguste ja vandaalitsemiste tõttu Pärnus mitte jätkata. Keskkonnaameti sõnul on aga projekt suures plaanis olnud edukas.

„Kuna see aasta on eriti massiliseks läinud aedade lõhkumine ja varustuse varastamine, siis ehk aitab. Ehk tulevad järgmised, kel on paremad ideed või suurem meeskond,“ nentis Artma „Aktuaalsele kaamerale“ antud intervjuus.

Artma sõnade kohaselt varastatakse eriti akusid, kuid samas on viimase kuu ja kolme päeva jooksul läinud neli generaatoritki. Esmaspäeval pöördus mees lõpuks politseisse.

Keskkonnaameti hinnangul tuleb vargusi mõistagi taunida, kuid nad märkisid, et karjatamisperiood on sellegipoolest olnud ütlemata edukas ja loomad on oma ülesannetega hakkama saanud suurepäraselt.

„Linnalehmade“ projekt jätkub Artma loobumisest hoolimata järgmiselgi aastal. Enne tuleb aga leida uus rentnik, kes oma loomi rannaniidule karjatama soovib tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles