Enam kui tavaline eneseabiõpik

Heli Künnapas
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raamatu esikaas.

Eneseabiõpikuna välja reklaamitud Inga Raitari “Suhtesõlmed” on kindlasti palju enamat, kui me tavaliselt selle kategooria raamatutelt ootame.

Truudus ja lagunevad suhted on eriti viimastel päevadel paljude eestlaste jaoks aktuaalne teema. Õige kaaslase leidmine tundub päev-päevalt keerulisemaks muutuvat: küll pole hoolivad mehi või tarku naisi või vastupidi. Ideaalseks eluks tundub olevat puudu vaid see üks ja õige inimene ja küll siis ka kõik muu laabub.

Selle vastu Raitar “Suhtesõlmedes” ei vaidle – õnnelikuks eluks on vaja sinuga kooskõlas elavat inimest ja see inimene oled sina ise. Tundub vana ja kulunud õpetusena, kuid kui paljud meist tegelikult aru saavad, kuidas seda rakendada. Teised inimesed tulevad meie ellu selleks, et meis lahendamata probleeme esile tuua, et saaksime need ära lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles