Kirikus helisevad viiul ja mandoliin

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu Eliisabeti kirikus astub homme üles viiuli ja mandoliini duo – mis on Eesti kultuuripildis suhteliselt haruldane. Seetõttu kõlabki mitu teost Eestis esmakordselt.

Duo moodustavad Leena Laas (pildil) ja Alina Sakalouskaya, kes musitseerivad nii tänapäeva- kui ka ajastupillidel: barokkviiulil ja barokkmandoliinil ehk sopranlautol.

Leena Laas on lõpetanud Eesti muusikaakadeemia Ulrika Kristiani ja Mari Tampere-Bezrodnõi juhendamisel ning täiendanud ennast nii Eestis kui välismaal. Peale tegevuse solisti ja kammermuusikuna on ta mänginud Eesti riiklikus sümfooniaorkestris, rahvusooperi Estonia orkestris, Kremerata Balticas, Jyväskylä linnaorkestris ja Klaaspärlimäng Sinfoniettas, tegutsenud Narva sümfooniaorkestri ja Pärnu Ooperi orkestri kontsertmeistrina. Praegu õpetab ta viiulit Keila ja Nõmme muusikakoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles