Vello Paluoja maalis portreed Fabergé perekonnast

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Fabergé seltsi esimehele Tiina Ojastele oli Vello Paluoja algatus meeldivaks üllatuseks.
Pärnu Fabergé seltsi esimehele Tiina Ojastele oli Vello Paluoja algatus meeldivaks üllatuseks. Foto: Ants Liigus

Pärast seda, kui tänavu märtsis leidis Ammende villas aset Gustav Fabergé 200. sünniaastapäevale pühendatud mälestusüritus, tekkis Gustavist juba ühe portree teinud ja selle Pärnu Fabergé seltsile kinkinud Vello Paluojal huvi kuulsa perekonna teisedki liikmed üles joonistada.

Üleeile Pärnu keskraamatukogus avatud näitusel vaatavadki nüüd seinalt vastu kuulsa juveliiriperekonna mitme põlvkonna portreed alates Peter Fabrier’st, kelle poeg Gustav Pärnus 1814 sündis, kullassepaks õppis ja 1842. aastal Peterburis Fabergé juveelimaja asutas. Gustavi kõrval seisavad tema pojad Peter Carl ja Agathon, kes äri üle ilma kuulsaks tegid.

Näopilte, mida aluseks võtta, otsis Paluoja peamiselt internetist. Näiteks Gustavi naisest, taani kunstniku tütrest Charlotte Jungstedtist pole tema teada varem ühtki portreed maalitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles