Tervisenädal „Reipalt koolipinki“ saab alguse Pärnust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe silla jooksu lastejooks.
Kahe silla jooksu lastejooks. Foto: Ants Liigus

Tervisenädal „Reipalt koolipinki“ saab avalöögi sel nädalavahetusel Pärnus toimuva Jüri Jaansoni kahe silla jooksu ja lastejooksudega. Tervisenädal kestab 12. septembrini.

Eesti koolispordi liidu (EKSL) teatel oodatakse Jüri Jaansoni kahe silla jooksust osa võtma kõiki soovijaid, eeskätt Pärnu linna ja maakonna õpilasi. Arvukama osavõtjaskonnaga jooksul ja retkel osalenud koole ootavad EKSLi eriauhinnad.

Eesti koolispordi liidu üleskutsel juba 11. aastat toimuva üle-eestilise tervisenädala „Reipalt koolipinki“ eesmärk on kujundada ja arendada noorte seas sportlikke harjumusi ja tervislikke eluviise. Tervisenädala üritused on eelkõige suunatud õpilaste kehalise aktiivsuse tõstmiseks, et pingelises õppetöös hästi toime tulla.

Sel aastal toimub tervisepäev koostöös kultuuriministeeriumi, kultuurkapitali ja Pärnu Kahe Silla klubiga Eestimaa koolides.

Tervisepäeva üritused on osa õpilase koolipäevast, kuhu on aktiivselt kaasatud lapsevanemadki. Iga kool valib sportlikud tegevused ise, korraldatakse spordipäevi, miniolümpiaid, ratta- ja seiklusmatku, maastikumänge ja palju muud põnevat. Menukamateks tervisepäeva tegevusteks on varasemate aastate põhjal olnud spordipäevad, matkad ja maastikumängud kooli ja kodukoha lähiümbruses.

Peale sügisese tervisepäeva on eesootaval talvel kavas tervisenädal „Talvevõlud“ talispordi nautimiseks ja kooliaasta teisel poolel kevadine matkapäev „Looduse kilomeetrid“.

Kõigi tervisepäeva korraldanud koolide vahel, kes saadavad kokkuvõtte toimunud „Reipalt koolipinki“ tervisepäevast hiljemalt 1. oktoobriks, loositakse välja erinevaid auhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles