Pärnumaa koolid on tasemel

, TÜ teaduskooli kommunikatsioonijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helo Liis Soodla.
Helo Liis Soodla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kui Eesti olümpiaadide korraldaja Tartu ülikooli teaduskool tegi kokkuvõtteid eelmisest õppeaastast, oli rõõm tõdeda, et Pärnumaa koolide õpilased on saavutanud üleriigilistel olümpiaadidel häid tulemusi.

Tuues välja mõne õpilase nime, väärib esiletõstmist Helo Liis Soodla Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist, kes saavutas üleriigilisel emakeeleolümpiaadil esikoha. Petra Prints ja Elis Pill Koidula gümnaasiumist olid omas arvestuses parimad ajaloo-olümpiaadil. Ajaloo-olümpiaadi kohta võib üldistavalt öelda, et seal näitasid Pärnu õpilased erakordselt silmapaistvaid tulemusi.

Häid tulemusi saavutanud õpilasi on Pärnumaa koolides märksa rohkem ja neist saab ülevaate meie kodulehelt. Selle eest tuleb kahtlemata tänada õpetajaid.

Suuresti tänu õpetajatele on Pärnumaa võimekad noored leidnud tee ka Tartu ülikooli teaduskooli. Teaduskoolis saavad õpilased osaleda kursustel, mis on mõeldud ennekõike reaalainetest tõsisemalt huvitatud õpilastele, kes soovivad oma lemmikaineid süvendatult õppida.

Teaduskool pakub ka ettevalmistust olümpiaadideks, võimaldades õpilastel oma oskusi ja teadmisi kõrgele tasemele viia ning edukalt olümpiaadidel osaleda. Edukas olümpiaadidel osalemine annab peale suurepäraste teadmiste eeliseid Eesti kõrgkoolidesse astumisel ja loob võimaluse esindada riiki rahvusvahelistel võistlustel. Kuulumine rahvusvahelise võistluse võistkonda toob kaasa suure tunnustuse ja avab uksi maailma mainekatesse ülikoolidesse.

Selgi aastal ootab teaduskool põhikooli vanema astme ja gümnaasiumiõpilasi oma kursustele. Registreerimine kestab 20. septembrini meie veebilehel.  

2014/15. õppeaastaks pakub teaduskool 40 kaugõppekursust matemaatika, füüsika, keemia, bioloogia, informaatika, humanitaaria ja sotsiaalia valdkonnast. Päris uued kursused on „Ettevalmistus matemaatikaolümpiaadiks IV“ ja „Diskreetse matemaatika elemendid“.

Kevadel valisid teaduskooli õpilased parimateks kursusteks „Geneetika ja evolutsiooni“ ning  „Multimeedia II (veebidisaini)“. Esimene on neist on juba kursuste nimekirjas ja teine jõuab sinna peagi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles