Juhtkiri: Aasta pööraseim telesõu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Riigikogu kevadiste valimisteni on veel aega maa ja ilm, kuid ettevalmistused nendeks on juba kenasti alanud. Ühelt poolt püüab Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioon oma töövõimet demonstreerida, teisalt üritavad end pildil hoida opositsioonilised IRL ja Keskerakond. Nelja parlamendierakonna kõrval tahavad end kohalikul poliitmaastikul tõestada uued parteid ja parteikesed.

Kui rääkida teemadest, millele riigikogu valimiste eel keskendutakse, puudutab üks neist makse ja teine julgeolekut. Maksupoliitika debatis tegi otsa lahti IRL, käies välja eesmärgi kaotada tulumaks alla 500euroselt sissetulekult. IRLi esimehe Urmas Reinsalu sõnutsi on ebamoraalne maksustada neid, kes vaevu ots otsaga kokku tulevad. Julgeolekupoliitikahobuse seljas ratsutab praegu kõige uljamalt Reformierakond, mis on hakanud kõnelema sõduripalgast ja suurematest sõdurigarantiidest.

Võib-olla olnuks Reformierakonnale idee järgi omasem hoopis majandusest ja maksudest kõnelda ja IRLile pigem julgeolek, kuid ju märkavad suured erakonnad isegi, et tuleb rutiinist välja murda, püüdmaks uusi poolehoidjaid, sest hulk vanu ja pettunuid on kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles