Kunstnikke inspireeris kahemõõtmeline klaas

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse avamisel tänasid kuraatorid Kati Kerstna (esiplaanil) ja Dalia Truskait (tema kõrval) kunstnikke ja avaldasid soovi jätkuvaks koostööks.
Näituse avamisel tänasid kuraatorid Kati Kerstna (esiplaanil) ja Dalia Truskait (tema kõrval) kunstnikke ja avaldasid soovi jätkuvaks koostööks. Foto: Urmas Luik

Pärnu uue kunsti muuseumis avatud rahvusvahelisel klaasikunsti näitusel “2D” on seekord fookuses kahemõõtmeline klaas ja lehtklaasi töötlemises peituvad võimalused.

Esimene “2D” näitus toimus 2012. aastal Vilniuses ja Klaipedas ning sellel osales 32 kunstnikku Leedust, Lätist, Eestist, Soomest ja Rootsist. Tänavu näeb väljapanekul 38 klaasikunstniku töid ja osalevate riikide hulka on lisandunud Norra, Taani ja Island. Näitus sai teoks nelja kuraatori koostöös: peakorraldaja Dalia Truskaitt Leedust abistasid Kati Kerstna Eestist, Barbala Swan Lätist ja Päivi Kekäläinen Soomest.

Näituse avamisel tervitas eestlasi Leedu klaasikunstnike poolt Edita Utarien, kes rõhutas, et sellised ühisprojektid on nüüdses ärevas maailmas eriti vajalikud. “Mul on väga hea meel näituse üle, sest meie koostöö kinnitab Baltimaade ühtsust,” rääkis ta hiljutisele Balti keti aastapäevale viidates. “Loodan, et meie riigi klaasikunstnike koostöö jätkub ja selliseid näitusi tuleb edaspidigi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles