Pärnu vabakool õppis ja seikles kui üks mees looduspäeval Kablis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kogu kooli looduspäevad on lisaks looduslaagritele Pärnu vabakoolis vana hea traditsioon ja alati kõigi jaoks oodatud. 2. septembril mahutasid end kõik 9. klassi bussidesse ja teistmoodi õppepäev võis alata. Ilm oli oivaline.

Õppisime koos tundma Läänemere Liivi lahe taimestikku, loomastikku, kalu ja linde. Tutvusime rannarahva tööde ja tegemistega kauges minevikus ja tänapäeval. Tähelepanu pöörasime mere säästvale arengule ja keskkonna kaitsele.

Programmi eesmärk oli, et õpilane oskab looduses käituda, huvitub loodusest ja looduse uurimisest, mõistab looduses toimuvaid ajalisi muutusi, oskab näha inimtegevuse mõju loodusele, teadvustab end tarbijana. Saab teada, mis põhjustavad Läänemere ja selle osa, Liivi lahe vee õitsemist. Näeb ja tunnetab mere suurust, jõudu ja ohtusid.

Klassid said osa erinevatest projektidest. Mõni käis lindude rõngastamist vaatamas, imestades väikse linnu haprust; mõni jõel, rinnuni vees, palki parvetamas, teised jällegi uurisid sipelgate elu ning mängisid sipelgapesa loomise mängu.

Kabli on looduse uurimiseks suurepärane paik. Innustunud juhendajad, mitmekesist õppematerjali pakkuv ümbrus eesotsas ikka jutuainet pakkuva Läänemere ja tema rahumeelse rannaribaga, vaatlustornid, otse nina eest pagev nastik ja karbid, karbid… Sai tutvuda ka Kabli uue renoveeritud looduskeskuse majaga.

Praktilised looduspäevad ja -laagrid on Pärnu vabakooli loodussuuna osa. Juba käib uue looduslaagri plaanimine. Laagrite projektijuht on vabakooli loodusainete õpetaja Triin Tamme. Looduspäeva Kablis toetas keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles