Pärnu linn saab ootamatult 18 000 eurot

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus teenib ootamatult ligi 18 000 eurot, mille Rootsi suurpank Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) peab kohtuotsuse järgi oma Eesti haru eelkäija Eesti Ühispanga väikeaktsionäridele ettevõtte ülevõtmise järel tosin aastat hiljem juurde maksma.

Kuna riigikohus ei võtnud SEBi määruskaebust menetlusse, jõustus Harju maakohtu selle aasta jaanuaris vastu võetud määrus, mille järgi oleks 2002. aastal üle võetud Ühispanga ühe aktsia eest makstav õiglane hüvitis pidanud olema 4,1 eurot (64,24 Eesti krooni). Tegelikult võeti aga paarisajalt viimaselt väikeaktsionärilt need üle hinnaga 2,43 eurot (38 Eesti krooni), vahendas Äripäev.

Seega peab SEB kaksteist aastat hiljem veel kord rahakotirauad avama ja maksma iga aktsia eest hüvitist 1,67 eurot ning lisaks sellele aastatega kogunenud intressid, mille suurus aktsia kohta on ligikaudu 1,7 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles