Dokumendibuss võtab Pärnumaal vastu ID-kaardi taotlusi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv. Foto: Aivar Aotäht/ Sakala.

Septembrist alates sõidavad Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Pärnu teeninduse ametnikud kuue Pärnumaa valla keskusse elanikelt ID-kaardi taotlusi vastu võtma.

Ajavahemikul 18. septembrist kuni 9. oktoobrini on Tõstamaa, Varbla, Saarde, Tootsi, Vändra ja Halinga valla elanikel võimalik ühel päeval esitada taotlusi ID-kaardi uuendamiseks valla keskuses.

Kodakondsus- ja migratsioonibüroo Pärnu teenindust juhtiva Annika Pärna sõnutsi on rahvakeeli dokumendibussiks kutsutava ettevõtmise eesmärk aidata maakonna keskusest väljaspool paiknevatel inimestel õigel ajal isikutunnistust uuendada.

„Positiivne tagasiside omavalitsustelt ja elanikelt on siiani dokumendibussi aktiivselt käigus hoidnud. Kui avalikkuses on tõstatatud diskussioon, et riigiasutused on inimestest kaugemale viidud, siis Lääne prefektuur on dokumendibussiga pigem inimestele lähemale viidud. Selle lahenduse olulisust kinnitab seegi, et teeme külaskäike valdadesse juba kolmandat aastat ja teenusest huvitatute hulk püsib samal tasemel,“ ütles Pärna.

Tänavu kaheksa kuuga on Pärnumaal esitatud üle 20 000 isikut tõendava dokumendi taotluse. Dokumendibussi raames on esimesel poolaastal vastu võetud 307 ID-kaardi taotlust. 2012. aastal esitati dokumendibussi külastuste raames Pärnumaa valdades taotlusi 594 ja möödunud aastal 627.

Dokumendibuss võtab Pärnumaal ID-kaardi taotlusi vastu 18. septembril Tõstamaa rahvamajas ja Varbla rahvamaja väikses saalis, 25. septembril Kilingi-Nõmme klubis, 2. oktoobril Tootsi kultuuri- ja spordikeskuses ja Vändra raamatukogus ning 9. oktoobril Pärnu-Jaagupi rahvamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles