Galerii: koolituskeskuses saab seeni uurida

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses on veel täna ja homme avatud seenenäitus, kus saab tutvuda kümnete söödavate ja mittesöödavate seeneliikidega.

Väljapanekut huvilistele tutvustanud Tihemetsa metskonna abimetsaülema Ivi Hiie sõnutsi on tänavune aasta seenesõpru rõõmustanud, sest seeni on tõesti väga palju. Eriti paistavad silma prisked puravikud, aga leidub ka riisikaid, pilvikuid, sirmikuid, kitsemampleid jne. Hiie on sel aastal metsas kohanud mitmeid seeneringe, kus ringis kasvavaid seeni on eriti lihtne korvi laduda.

Ettevaatlik tasuks olla šampinjonisõpradel, sest tänavu leiab metsast senisest rohkem nii šampinjone kui valgeid kärbseseeni. Kui suurte eksemplaride puhul pole surmavalt mürgise valge kärbseseene eristamine šampinjonist raske, siis väikestel seenenöpsidel pole tunnused veel välja kujunenud ja vähimagi kahtluse korral tasuks seened korjamata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles