Pärnumaa koolidel läksid olümpiaadid korda

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rael Rent Sütevakast võitis üleriigilisel muusikaolümpiaadil vanemas vanuserühmas esikoha ja kulddiplomi.
Rael Rent Sütevakast võitis üleriigilisel muusikaolümpiaadil vanemas vanuserühmas esikoha ja kulddiplomi. Foto: Urmas Luik

Läinud õppeaastal saavutasid pärnakad üleriigilistel aineolümpiaadidel mitu esikohta: kaks võitu võeti ajaloos, emakeele- ja muusikaolümpiaadidegi parimad olid Pärnust.

„Viimasel ajal räägitakse tihti, et hariduskeskused on koondunud Tallinna ja Tartusse, väikestest kohtadest toimub ajude väljajooks,” nentis Marek Järvik, TÜ teaduskooli kommunikatsioonijuht. „Kui Eesti olümpiaadide korraldaja Tartu ülikooli teaduskool tegi kokkuvõtteid eelmisest õppeaastast, oli rõõm tõdeda, et Pärnumaa koolide õpilased on saavutanud üleriigilistelt olümpiaadidelt häid tulemusi.”

Kui nimetada TÜ teaduskooli korraldatud aineolümpiaadide võitjad nimeliselt, siis need olid Helo Liis Soodla Sütevaka humanitaargümnaasiumist, kes saavutas esikoha 9.–10. klasside emakeeleolümpiaadil (emakeeleõpetaja Elma Künnapas), ja Madis Somelari õpilased Petra Prints ja Elis Pill Koidula gümnaasiumist. Esimene neist oli parim maailma 19. sajandi teaduse ja tehnika saavutuste teadmises, nende mõtestamises, teisel ei olnud vastaseid maailma aastate 1991–2011 ajaloo tundmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles