Rikkalik seeneaasta pakub seeni igale maitsele

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Hiie näitab tamme-kivipuravikku, mis kupatamata söögiks tarvitades võib mõnel inimesel tekitada seedehäireid.
Ivi Hiie näitab tamme-kivipuravikku, mis kupatamata söögiks tarvitades võib mõnel inimesel tekitada seedehäireid. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal sai tänavusügisese seenerikkusega lähemalt tutvuda Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses kolmepäevasel näitusel.

Väljapanekut huvilistele tutvustanud Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa metskonna abimetsaülema Ivi Hiie sõnade järgi on tänavune aasta seenesõpru rõõmustanud, sest seeni on väga palju ja kohati tuleb neid aiakäruga metsast välja vedada.

“Ilmselt on selle põhjuseks olnud seentele sobivad piisavalt soojad ja niisked sügisilmad, võib-olla ka see, et eelmisel aastal oli vähe seeni,” oletas Hiie. “Igatahes praegu on metsades leida kõike: kivi-, haava- ja punapuravikke, tava-, kuuse-, kase- ja männiriisikaid, šampinjone, kärbseseened kasvavad suurte ringidena. Kõike, mida on, on hästi palju. Ainult kukeseeni olen leidnud mõne üksiku.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles