Pärnumaal peeti kinni kaatreid varastanud välismaalased

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaatrid. Pilt on illustratiivne.
Kaatrid. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Augustis peeti Lääne ja Põhja prefektuuri ametnike koostöös kinni kahest Leedu ja ühest Ukraina kodanikust koosnev arvatav varaste grupp, kelle tekitatud kahju ulatub üle 100 000 euro. Vargustes kahtlustatavad peeti kinni Pärnumaal.

Arvatava vargagrupi sihtmärgiks olid koduhoovides ja firmade territooriumidel haagistel seisvad kaatrid, mis toimetati koos haagistega Eestist välja. Vargustes kasutati Leedu ettevõtetest renditud sõidukeid ja lisaks oli kaasas saateauto, mille ülesandeks oli teha eelluuret, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Kahtlustatavad vahistati kohtu loal 25. augustil.

Kriminaalmenetlust juhtiva prokuröri Küllike Kase sõnade kohaselt on mehi seni alust kahtlustada viies varguses Läänemaal, Pärnus, Tallinnas ja Harjumaal, millega põhjustatud kahju on vähemalt 130 000 eurot. Töö selle grupi teiste võimalike kuritegude väljaselgitamiseks jätkub.

Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass kutsub olema tähelepanelik ümbruskonnas toimuva suhtes. „Juhul kui märgatakse oma elukohas või mõne asutuse territooriumil ringi tiirutavaid Eesti või mõne välisriigi numbrimärki kandvaid sõidukeid, tasuks neist kindlasti politsei lühinumbrile 110 teada anda. Tähelepanelikkus ja kiire reageerimine aitavad ära hoida võimaliku varguse ja tabada vargad,“ julgustab Sass inimesi politseid teavitama.

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtimisel on alustatud kriminaalmenetlust grupiviisilist vargust käsitleva paragrahvi järgi. Kahtlustatavaid ootab süüdimõistmisel kuni viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles