Koidula kool võtab ajutise kodu iidses majas Pargi 1 omaks

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaõpetaja Arvo Press: „Saaks kergemalt ja värvilisemalt, kui annaks seinagi peale näidata, praegu on kriit ja tahvel, aga aasta kannatab ära.”
Matemaatikaõpetaja Arvo Press: „Saaks kergemalt ja värvilisemalt, kui annaks seinagi peale näidata, praegu on kriit ja tahvel, aga aasta kannatab ära.” Foto: Ants Liigus

Pargi tänava iidses koolimajas juba kaks õppenädalat töötanud Koidula gümnaasium on uue koduga kohanenud.

„Täpselt paras maja, kõik õpilased mahuvad ära,” hindas direktor Indrek Kaldo kooli olukorda 1881. aastal ehitatud hoones. „Meil on igal klassil oma koduklass, pluss seegi on hea, et saime õpetajate toa.”

Koolijuht tõdes, et õnneks ei pidanud paika hirmud, mida mitu aastat tühjana seisnud maja paratamatult tekitas. Liiati lasi linn suvel teha hoones 90 000 eurot maksnud sanitaarremondi, peale värvi- ja pahtlitööde värskendati elektrisüsteemi ja soojatorustikku, vahetati valgusteid, kõbiti katust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles