Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anneli Kalm

Narva piiripunkti ehitusel kaevati välja keskaegne kalmistu. Narva uue piiripunkti ehituse käigus avastati keskaegne kalmistu koos mitmekümne luustikuga, peale selle tuli maa seest välja kaitserajatiste müüre ja 19.–20. sajandi hoonestuse ehituskonstruktsioone.

Arheoloogilisi uuringuid tegeva ettevõtte OÜ Agu EMS arheoloog Anneli Kalm rääkis, et praegu on välja kaevatud 90 inimese skeletid. „Ilmselt on tegemist keskaegse kalmistuga,“ arvas Kalm, kelle kinnitusel on kirjalikeski allikates mainitud, et keskajal oli linnamüürist väljaspool kabel, mille juurde võis kuuluda surnuaed, kuid selle täpse asukoha kohta puudusid andmed.

Peale matmispaiga on piiripunkti ehitusel avastatud arvukalt bastionaalvööndiga seotud müüre, mida hakati rajama 17. sajandi teisel poolel, ning 19. ja 20. sajandi hoonestuse konstruktsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles