Kihnu ja mandri vahelise lennuühenduse hankele tuli üks ja väga kallis pakkumus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:KIHNU : PÄRNU, EESTI,  18MAR13-
Jäätee Munalaiust Kihnu. Lao - Kihnu jäätee. Kihnu lennuk.
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01:KIHNU : PÄRNU, EESTI, 18MAR13- Jäätee Munalaiust Kihnu. Lao - Kihnu jäätee. Kihnu lennuk. ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kihnu saare ja Pärnu vahelise lennuühenduse hankele tuli vaid üks pakkumus, kuid varasemast oluliselt kõrgema hinnaga. Nii tõusevad kindlasti piletihinnadki, riigil aga kulub lendude doteerimiseks palju rohkem raha.

Pärnu maavanema Andres Metsoja sõnul oli hankele esitatud ainsa pakkumuse nii kõrge hind suur üllatus, vahendas ERRi uudisteportaal.

See on oluliselt kõrgem kui Pärnu maavalitsuse võimalused. Ometi tuleb lennuühendus tagada, rõhutas Metsoja.

Pärnu maavanema sõnade kohaselt võib tõusta mandri ja Kihnu saare vahelisel liinil ka pileti hind. Samas aga annaks piletihinna tõus vaid väikse panuse kulude katmisse.

Lennuk mahutab kaheksa inimest ja isegi kui kihnlasele tehakse pilet kümme korda kallimaks, ehk ta peab senise kahe euro asemel maksma 20, on see kogukulude vähendamisel piisake meres, sest üks Pärnu-Kihnu-Pärnu reis maksab ligemale 2000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles