Mobiilirakendus näitab kätte seene- ja marjakohad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügishooaja puhul uuenes riigimetsa majandamise keskuse (RMK) mobiilirakendus infoga riigimetsades olevate metsaandide korjekohtade kohta.
Sügishooaja puhul uuenes riigimetsa majandamise keskuse (RMK) mobiilirakendus infoga riigimetsades olevate metsaandide korjekohtade kohta. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Sügishooaja puhul uuenes riigimetsa majandamise keskuse (RMK) mobiilirakendus infoga riigimetsades olevate metsaandide korjekohtade kohta. Rakendusest leiab ka levinud marja- ja seeneliikide kirjeldusi ning pilte, häid retsepte ja metsaandide säilitamise õpetusi.

„Kui üldiselt on teada, et eestlased oma parimate seene- ja marjakohtade asupaika naljalt ei paljasta, siis RMK mobiilirakendus on abiks neile, kel oma lemmikpaiku veel välja kujunenud pole,“ kirjeldas RMK loodushoiuosakonna juht Marge Rammo. „Samuti saab metsaandide jaotusest teada, milliseid seeni kõlbab üldse korvi panna ja mida nendega hiljem ette võtta.“

Rakenduses on võimalikud seene-marjakohad esitatud maakondade kaupa, juures on  kohalesaamise õpetuski. Kohad on valitud lähtuvalt metsatüübist ja teadmisest, mis liiki seeni ja marju seal kasvada võiks.

Metsaandide info RMK mobiilirakenduses on saadaval nii eesti kui ka vene keeles ja seda kõikidel populaarsetel nutitelefonide tarkvaraplatvormidel. Rakenduse praegustel kasutajatel võib olla tarvis metsaandide info nägemiseks mobiilirakendust uuendada.

Teavet metsaandide kohta leiab ka RMK veebist.

RMK mobiilirakenduse arendajad on BrightSpark ja Deveton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles