Endla teatrikino alustab hooaega esilinastusega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Ma ei tule tagasi".
Kaader filmist "Ma ei tule tagasi". Foto: promo

Endla teatrikino alustab uut hooaega 17. septembril, mil toimub filmi "Ma ei tule tagasi" esilinastus Eestis. Esilinastusele on lubanud kohale tulla filmi režissöör Ilmar Raag.

Ilmar Raagi vastvalminud mängufilmi “Ma ei tule tagasi” maailma esilinastus toimus 18. aprillil Tribeca filmifestivalil, kus film pälvis legendaarne USA stsenaristi ja režissööri Nora Ephroni žürii eripreemia.

Film räägib politsei eest põgenevast tudengist Anjast ja 13aastasest lastekodust ära jooksnud Kristiinast. Nende teed ristuvad ja peagi alustab pealtnäha kokkusobimatu paar ohtlikku teekonda läbi Venemaa avaruste, et leida üles Kristiina Kasahstanis elav vanaema. See on lugu ellujäämisest, südantsoojendavast sõprusest ja perekonna tähendusest.

„Ma ei tule tagasi” valmis Eesti-Vene-Soome-Valgevene-Kasahhi ühistööna. Filmi peaprodutsent on CTB Film Venemaalt, Eesti-poolne tootja Amrion. Filmi peaosades mängib kaks tüdrukut, Polina Puškaruk ja Viktoria Lobatševa. Operaator Tuomo Hutrit võib pidada Soome üheks tunnustatumaks operaatoriks – ta on teinud muude seas sellised filmid, nagu „Mehe töö”, „Kirjad papile” ja „Vuosaari”. Filmi helilooja on Panu Aaltio Soomest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles