Kunstnik ja luuletaja panid oma loomingu kalendrisse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Literaat ja laulja Toomas Kuter ning maalikunstnik Tiina Ojaste panid kahe peale kokku oma loominguga kalendri, mille teema on kantud aja puudutusest. Pildil Tiina Ojaste.
Literaat ja laulja Toomas Kuter ning maalikunstnik Tiina Ojaste panid kahe peale kokku oma loominguga kalendri, mille teema on kantud aja puudutusest. Pildil Tiina Ojaste. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maalikunstnik Tiina Ojaste on andnud kalendrit välja varemgi, kuid tänavu kevadel maale välja valides oli tal võimalus Toomas Kuteri aasta jooksul valminud luuletusi lugeda ja nii sündiski tal mõte oma järgmises, 2015.–2016. aastat hõlmavas kalendris maale luuletustega täiendada.

Ojaste ja Kuter tegutsevad aktiivselt koos Pärnu Fabergé seltsis ja on viimase aasta jooksul avanud nii kodu- kui välismaal koos Ojaste maalinäitusi, mistõttu on nad üksteise loominguga hästi kursis.

Pärnu Suleklubiski tegev Kuter võttis endale läinud aastal kohustuseks iga päev kirjutada üks luuletus, olenemata sellest, kus ta parajasti viibib, olgu Alpide kohal lennul Frankfurdist Rooma või argisemal sõidul Pärnu-Tallinna bussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles