Lääne päästekeskust külastavad ametivennad Afganistanist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Eesti päästekeskus.
Lääne-Eesti päästekeskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna külastavad Lääne päästekeskust Afganistani tuletõrje- ja päästepolitseidirektoraadi delegatsioon.

Kehtna vabatahtlike päästekomandost alguse saav päev pakub kaugetele külalistele võimalust tutvuda nii siinsete päästjate kui ka nende töökorraldusega, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais.

Kavas on demonstreerida olemasolevaid  päästetöödeks vajalikke erivahendeid ja  töövõtteid. Ülevaade antakse ennetustööst ning tuletõrjespordist Eestis.

Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna arvates on teadmiste ja kogemuste vahetamine kolleegidega Afganistanist väga oluline.

„Vaatamata pikale vahemaale ja täiesti erinevale kultuuriruumile on meil kõigil ju ühine eesmärk – säästa inimelusid ja muuta elukeskkond ohutumaks,“ sõnas Kaldasaun ja lisas, et on suur au anda oma panus Afganistani sisejulgeoleku arengusse.

Selle nädala jooksul tutvutakse sisekaitseakadeemia ja Väike-Maarja päästekooli, siseministeeriumi, päästeameti ja häirekeskuse tööga. Delegatsioon osaleb välisministeeriumi rahastatavas ja sisekaitseakadeemia juhitavas projektis "Afganistani sisejulgeolekuasutuste võimekuste tugevdamine", mille eesmärk on Afganistani sisejulgeolekuasutuste (politsei, piirivalve, tuletõrje-pääste) töötajate professionaalse ja juhtimistaseme tõstmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles