Pärnu laiendas tasuta sõidu õigust omavate isikute ringi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnabussid.
Pärnu linnabussid. Foto: Ants Liigus

Tänasel Pärnu linnavolikogu istungil võeti vastu määrus "Linnaliinide sõidupileti hindade ja sõidusoodustuste kehtestamine" muudetud kujul. Olulisima täiendusena laiendati tasuta sõidu õigust saavate isikute ringi.

Vastu võetud määrusega anti tasuta sõidu õigus õppeperioodil (1. septembrist 31. maini) kahe- ja enamalapselise pere lastele, alates teisest üldhariduskoolis ja/või kutseõppeasutuses õppivast õpilasest, kes ei ole vanemad kui 19 aastat. Tasuta sõidu õiguse saamise eelduseks on, et soodustuse saajad on 2015. aastast rahvastikuregistri andmetel Pärnu linna elanikud taotlemise aasta 1. jaanuari seisuga. Käesoleval aastal peavad soodustuse saajad olema rahvastikuregistri andmetel Pärnu linna elanikud taotluse esitamise kuupäeva seisuga, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Tasuta sõidu õigus on määruse kohaselt samuti nelja- ja enamalapselise pere liikmetel, eestkoste all olevatel isikutel, puudega lapse saatjal, sügava puudega isiku saatjal, 65aastasel ja vanemal isikul ning kaitseväe vormiriietuses ajateenijal.

Varem ei olnud soodustuse saamine seotud elukoha registreeringuga. Vastu võetud määruse kohaselt saavad nelja- ja enamalapselise pere liikmed ning eestkoste all olevatele isikud sõidusoodustust juhul, kui nad on rahvastikuregistri järgi Pärnu linna elanikud.

Sõidupiletite hinnad jäid määruses samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles