Juhtkiri: Vallad kambas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Omavalitsuste haldusreform on Eestis praegu riiklikul tasandil toppama jäänud, sest seda vedanud IRL jäi opositsiooni, aga Reformierakond suhtub sellesse nii-öelda ülevalt poolt leigelt ning sotsiaaldemokraatide jaoks pole samuti tegemist teemaga, millega tegelemisega võiks vaeva näha. Eelnevat tõestab kas või kevadel kokku pandud koalitsiooni tulemusena kadunud regionaalministri koht.

See, et riik haldusreformiga, mille korraldamiseks jäi sõelale variant tõmbekeskuste Eestist, edasi ei lähe, ei tähenda, et see tasahilju ja elulistest vajadustest tingituna ühel või teisel moel siiski üldse ei edeneks.

Kui mõneski maakonnas, näiteks Saaremaal, on vallad ühinemas, ei toimu Pärnumaal selles suhtes praegu midagi märkimisväärset. Vajadust muidugi oleks ja see ei piirdu ainult Vända alevi ja Vändra valla loogilise ühinemisega. Pärnu Postimees pole kaotanud lootust, et haldusreformiga edasi minnakse ja tulevikus ei ole meie maakonnas nii tarbetult palju valdu kui praegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles