Pärnus käivitus Eesti suurim päikesel töötav elektrijaam

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agal Kinnisvarade juhatuse liige Ago Kalmer ostis 705 päikesepaneeli, mis võtavad enda alla ligemale 1300 ruutmeetrit katusepinda.
Agal Kinnisvarade juhatuse liige Ago Kalmer ostis 705 päikesepaneeli, mis võtavad enda alla ligemale 1300 ruutmeetrit katusepinda. Foto: Ants Liigus

Septembri alguses sai vastavussertifikaadi Pärnus Nõmme ja Saare tänava vahelist kvartalit elektrienergiaga varustav päikeseelektrijaam, mis oma 705 paneeli ja 176,25kilovatise võimsusega on Elektrilevi andmetel Eesti võimsaim ja suurim.

Elektrijaama omaniku Agal Kinnisvarade juhatuse liikme Ago Kalmeri sõnade kohaselt on päikesest energia saamise eesmärgiks päevase elektrienergia ja võrgutasu arvelt kokku hoida. Väiksemas koguses elektrit peab ettevõte endiselt sisse ostma, üle jääb elektrienergiat ainult päikeselistel nädalavahetustel.

“Elektri börsihind ja riigi taastuvenergia toetus pole veel piisavad, et kaaluda eraldi päikeseenergia ettevõtte loomist. Aga enda kulude kokkuhoidmiseks tasub see ära,” ütles Kalmer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles