Õuesõpe ületas riigipiire

, projekti- ja noorsoojuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õppurid praktiseerisid Peterburis vene keelt.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õppurid praktiseerisid Peterburis vene keelt. Foto: Erakogu

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased alustasid õppeaastat reisiga Peterburi, et saada innustust keeleõppeks. Kuna nooremal põlvkonnal puudub vene keele aktiivne kasutuskogemus, otsustati minna õpitut praktiseerima Venemaale.

Õppereisi eesmärk oli tutvuda naaberriigi kultuuriga ja praktiseerida vene keelt. Külastati olulisi kultuuri- ja kunstiobjekte. Õpilaste ülesanne oli võimalikult palju proovida ise hakkama saada vene keeles, kuigi mõnikord tundus lihtsam minna üle inglise keele peale.  Huvitavad olid ajalootunnid Vana-Laadoga linnuses.

Meeldiv kogemus oli eestlaste ehitatud ja renoveeritud Jaani kiriku külastus.

Pärast reisi tõdesid õpilased, et kogemus motiveerib keelt õppima kõige paremini. Õpilaste arvates pakub Peterburi palju avastamist ja alati jääb ajast puudu, et kõike näha. Kogu õppereis oli väga meeldiv ja kindlasti oodatakse järgmist reisi meie idanaabrite juurde.

Reisi valmistas ette ja oli sellel saatjaks õpetaja Jelena Ivanova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles